Heb ik een Burn-out?
Wat kan ik doen aan een Burn-out?
Ben ik overspannen?
Ben ik overwerkt?
Heb ik een depressie?
Hoe kom ik van mijn depressie af?
Vraag jij je dit af? Of heb je net de diagnose gekregen van je huisarts?
Kreeg je het advies om het rustig aan te gaan doen. Of krijg je medicijnen voorgeschreven?
Maar wil je zelf ook aan de slag gaan? Dan is het goed om je gezondheid vanuit een andere invalshoek te benaderen.
In een regressiesessie kun je inzicht krijgen hoe dit zo gekomen is, waardoor je ook weet hoe je het kan ombuigen. Regressietherapie is een goede behandeling of kan een goede aanvulling vormen op de behandeling van burn-out of depressie.
(Overigens adviseer ik nooit om medicijnen te laten staan.)
De definitie van een Burn-out
Algemeen wordt gesteld dat er sprake is van een Burn-out wanneer iemand te kampen heeft met extreme vermoeidheid, een duidelijk cynisme en dus afstand van zowel zijn of haar werk als zijn of haar collega’s en het gevoel persoonlijk niet meer bekwaam te zijn om goed te presteren binnen de job. Een Burn-out is altijd werk gerelateerd en komt vaak voort uit een periode van extreme werkdruk of stress binnen de werkomgeving. Mensen die met een Burn-out te maken krijgen, zien het absoluut niet zitten om nog langer naar het werk te gaan.
Wat is een depressie?
Depressie is een aandoening die valt onder de ‘stemmingsstoornissen’. Het is een ziekte van de stemming en gevoelens. Van een depressieve stemming is sprake als er gedurende een langere periode een abnormale somberheid bestaat en/of een abnormale lusteloosheid, verlies van interesse of een onvermogen om ergens van te genieten.