In een regressiesessie kunnen we verschillende technieken inzetten om de reden te vinden van het ontstaan van tics. Wat veroorzaakt de dwang, waarom juist deze beweging of dit geluid en hoe kunnen we hier ontspanning in laten ontstaan. Mogelijk zijn er meerdere oorzaken, maar dat blijkt dan in de sessie. Symptomen van Gilles de la Tourette verminderen of verhelpen? Wellicht dat regressietherapie daar een rol bij kan spelen. Neem gerust eens contact met mij op.
Tics komen veel voor bij kinderen en jongeren. We spreken van een tic wanneer een jongere last heeft van een plotselinge, snelle, herhaalde, niet-ritmische en steeds terugkerende beweging of uiting van stemgeluid.
Men spreekt van een chronische tic-stoornis als de jongere langer dan één jaar last heeft van plotseling, snelle, herhaalde, niet-ritmische en steeds terugkerende lichamelijke bewegingen (een chronische motorische tic-stoornis). Er is ook sprake van een tic als het kind zich ongecontroleerd uit met zijn stem (een chronische vocale tic-stoornis), bijvoorbeeld door onbeheerst te roepen of te schreeuwen. Motorische tics komen vaker voor dan vocale tics.
Voorbeelden van motorische tics zijn:
Bij een mengeling van motorische- en vocale tic-stoornissen is er sprake van het syndroom van Gilles de la Tourette (GTS).