06-48 64 10 94
·
Nijverheidsweg 19, 7948 NE Nijeveen
·
henny@totdekerngekomen.nl

Waarbij kan regressie toegepast worden?

Regressietherapie kan toegepast worden bij zeer uiteenlopende problemen. Op deze pagina vindt je een aantal veelvoorkomende problemen waarbij regressietherapie een oplossing kan bieden. Regressie is ook bij uitstek geschikt voor psychosomatische klachten. Maar mocht het probleem waar je zelf mee worstelt er niet tussen staan, dan mag je mij altijd een berichtje doen of even bellen. Samen kunnen we dan bespreken of ik door middel van regressietherapie misschien ook wat voor jou kan betekenen.

Een burn-out of depressie: hoe kom ik ervan af?

Behandeling burn-out of depressie

Heb ik een Burn-out?
Wat kan ik doen aan een Burn-out?
Ben ik overspannen?
Ben ik overwerkt?
Heb ik een depressie?
Hoe kom ik van mijn depressie af?

Vraag jij je dit af? Of heb je net de diagnose gekregen van je huisarts?

Kreeg je het advies om het rustig aan te gaan doen. Of krijg je medicijnen voorgeschreven?

Maar wil je zelf ook aan de slag gaan? Dan is het goed om je gezondheid vanuit een andere invalshoek te benaderen.

 In een regressiesessie kun je inzicht krijgen hoe dit zo gekomen is, waardoor je ook weet hoe je het kan ombuigen. Regressietherapie is een goede behandeling of kan een goede aanvulling vormen op de behandeling van burn-out of depressie.

(Overigens adviseer ik nooit om medicijnen te laten staan.)

De definitie van een Burn-out
Algemeen wordt gesteld dat er sprake is van een Burn-out wanneer iemand te kampen heeft met extreme vermoeidheid, een duidelijk cynisme en dus afstand van zowel zijn of haar werk als zijn of haar collega’s en het gevoel persoonlijk niet meer bekwaam te zijn om goed te presteren binnen de job. Een Burn-out is altijd werk gerelateerd en komt vaak voort uit een periode van extreme werkdruk of stress binnen de werkomgeving. Mensen die met een Burn-out te maken krijgen, zien het absoluut niet zitten om nog langer naar het werk te gaan. 

 Wat is een depressie?
Depressie is een aandoening die valt onder de ‘stemmingsstoornissen’. Het is een ziekte van de stemming en gevoelens. Van een depressieve stemming is sprake als er gedurende een langere periode een abnormale somberheid bestaat en/of een abnormale lusteloosheid, verlies van interesse of een onvermogen om ergens van te genieten. 

Ik heb altijd wat en daar wil ik vanaf

Ik heb altijd wat.
En daar wil ik vanaf.

Heb jij altijd wat? Val je van het een in het andere? In de zin van blessures, klachten, kwalen, angsten, vermoeidheid etc. Als die gebroken pols net over is, krijg je bijvoorbeeld weer darmklachten. Wil je wel eens weten waarom jou dit steeds overkomt? Dan kunnen we in een sessie kijken waar dit steeds vandaan komt, wat is de oorzaak en wat is de reden.

 
Waarschijnlijk zullen we op verrassende oorzaken stuiten, maar dat kan enorm veel inzicht geven met als gevolg vermindering of het weg blijven van je klachten!

Ik heb last van vaginisme

Vaginisme verhelpen met regressietherapie

Vanwege mijn scriptie over vaginisme heb ik met meerdere vrouwen en meisjes gewerkt die last hebben (hadden) van vaginisme.  

Je wilt wel gemeenschap hebben maar het lukt niet. Het lijkt of het niet past. Maar de vagina is voldoende elastisch.  Eigenlijk is vaginisme ook geen goede term, het grootste probleem bij vaginisme ligt in het feit dat de bekkenbodemspieren te gespannen zijn.

 In regressie stuitten we op vele oorzaken.  Vast gezette eigen overtuigingen of die van een ander in de zin van; ‘dat past nooit’,   ‘dit mag niet’ ‘mannen zijn niet te vertrouwen etc.  ‘Voor het huwelijk mocht het niet en nu moet het’.  Altijd alert moeten zijn vanwege onveilige situaties in je jeugd of in je huidige omgeving in de zin van verbaal geweld of fysiek geweld. Ongemerkt span je dan je bekkenbodemspieren aan. Door seksueel misbruik. Door relatie problemen. Oorspronkelijke lichamelijke problemen die pijn bij het vrijen hebben veroorzaakt en nu te gespannen bekkenbodemspieren hebben opgeleverd. Angst voor pijn. Angst voor controleverlies. Angst voor overgave. 

Ook andere angsten kunnen voor komen.  Dit is per persoon altijd verschillend. Door dit tijdens de sessie door te werken, eventueel her te beleven, energie op uit te wisselen en los te laten treedt er ontspanning op in de bekkenbodemspieren en in de vagina. Vaak zelfs in het hele gebied van buik tot bovenbenen. Je wordt weer meer een met je eigen lichaam.

Tijdens een sessie hoef je niet aangeraakt te worden!

 Wat is vaginisme? 

Er is sprake van een vaginistische reactie als bij pogingen om geslachtsgemeenschap te hebben de spieren rondom de vagina zich samenknijpen, zonder dat de vrouw dit zelf wil. Gemeenschap is hierdoor niet mogelijk of alleen met veel moeite en pijn (dyspareünie). Het spannen van de bekkenbodemspieren gebeurt soms al voor er iets (bv. penis, tampon of speculum) in de buurt van de vagina komt. Vrouwen die vaginistisch reageren denken vaak dat ze ‘te nauw’ zijn. Dit is echter bijna nooit het geval. Het nauwe gevoel wordt veroorzaakt door een verhoogde spanning van de bekkenbodemspieren.

Ook de opstellers van de DSM waren van mening dat het woord vaginisme het probleem niet juist aanduid.  De nieuwe benaming van vaginisme in de nieuwe DSM-5 classificatie is ‘genitopelviene pijn’ of wel penetratiestoornissen. Hierdoor wordt er geen onderscheid meer gemaakt tussen vaginisme en dyspareunie. (Wat wel het geval was in de DSM-IV TR) Beiden vallen onder de nieuwe definitie.

Ik heb last van eczeem

Verhelpen eczeem met Regressietherapie

Eczeem, geïrriteerde huid, huidaandoening, huiduitslag

Hoe kom ik van mijn eczeem af?

Er zijn veel zalven en middelen tegen eczeem, van hormoonzalf tot natuurlijke zalven en middelen.

Als dit niet baat  kun je in regressie gaan zoeken naar de oorzaak. Wat neem je mee uit het verleden dat nu je eczeem veroorzaakt?

Door dit in een sessie goed door te werken, zal dit verlichting of het verdwijnen van de eczeem opleveren.

 Wat is eczeem

Eczeem is een verzamelnaam voor huidaandoeningen, waarbij de huid een ontstekingsreactie vertoont en je symptomen kunt hebben zoals jeuk, rode plekken, droge huid en schilfers. Vooral jeuk en rode plekken komen veel voor. Jeuk is erg hinderlijk en door te gaan krabben, kan een jeukende plek ook pijnlijk worden en opengaan. Hierdoor kunnen weer nieuwe irritaties ontstaan en krijg je een vicieuze cirkel. Ook zichtbare rode plekken op de huid of schilfers op de kleding zijn erg vervelend. Eczeem is niet leeftijdsgebonden. Iedereen kan er last van krijgen. (bron: www.eczeem.nl)

Fantoompijn

Bent u opzoek naar een behandeling van fantoompijn?

Fantoompijn is pijn die gevoeld wordt in een geamputeerd lichaamsdeel. Fantoom betekent letterlijk ‘spook’ of ‘hersenschim’; je ervaart pijn, terwijl het pijnlijke lichaamsdeel er in werkelijkheid niet meer is. Het komt vaak voor: van alle mensen die een amputatie hebben ondergaan, heeft 50 tot 85%  last van fantoompijn (gehad). Vooral direct na de amputatie hebben veel patiënten last van fantoompijn.  Behandeling van fantoompijn? Regressietherapie is daar zeer geschikt voor.

Wat is fantoompijn?

Er bestaan verschillende theorieën  die het ontstaan van fantoompijn proberen te verklaren. Hieronder vind je enkele van deze theorieën.

  • Doorgesneden zenuwen. Op de plaats van de amputatie worden zenuwen doorgesneden. Het zou kunnen dat die zenuwen nog steeds ‘denken’ dat ze prikkels door moeten geven aan het lichaamsdeel wat ze altijd bedienden. 
    •      Pijngeheugen. Men denkt dat je wellicht in je geheugen opslaat hoe het voelt als een bepaald lichaamsdeel pijn doet. Je herinnert je dan als het ware de oude pijn van toen het lichaamsdeel er nog was. 
    •      Reorganisatieprobleem in de hersenen. De nieuwste aanname is dat je hersenen na het wegvallen van een lichaamsdeel de taken van de verschillende hersengebiedjes opnieuw moeten rangschikken en dat daar iets mis gaat. Als het gebied wat altijd de betreffende hand of voet aanstuurde geprikkeld wordt, denk je dat je toch nog iets voelt. 

Wat wordt verstaan onder fantoompijn?

Onder fantoompijn worden alle pijnlijke gevoelens verstaan die in het ontbrekende lichaamsdeel worden ervaren.

Fantoompijn ontstaat nadat door een operatie (amputatie) of door een ongeval een ledemaat is kwijtgeraakt. De precieze oorzaak voor fantoompijn is onbekend, maar een veranderde functie in de hersenen spelen hierbij een rol.

In regressiesessies is naar voren gekomen dat ieder lichaamsdeel, zelfs iedere lichaamscel zijn eigen geheugen en zijn eigen bewustzijn heeft. Daar kunnen we mee werken. In de sessie kan de operatie en de amputatie inzichtelijk worden. We gaan de dialoog aan met het geamputeerde lichaamsdeel. Dit geeft inzicht en troost. Met energiewerk kunnen we geheugen, bewustzijn en energie op de juiste wijze uitwisselen en scheiden. En de pijn laten stoppen. Regressietherapie is daardoor voor veel mensen een goede behandeling voor fantoompijn.

Ik heb last van moeheid

Verhelpen moeheid met regressietherapie

Waarom voel ik me de laatste tijd zo moe, futloos, opgebrand, afgebrand, als een zoutzak, zandzak, in malaise…

Waarom ben ik zo
snel ziek,  heb ik snel de griep,

Waarom heb ik
zo weinig weerstand, minder weerstand
Zo weinig energie

is dat sinds een bepaalde gebeurtenis of zomaar uit het niets? Heb je geen idee maar denk jij; ik wil hier vanaf? 

Met regressie kun je de oorzaak opsporen, begrijpen en oplossen of verlichten. De oorzaken kunnen divers zijn. Tijdens de sessie zal dat blijken. Iedere sessie is dan ook maatwerk.

 Wat is moeheid?
Iedereen is wel eens moe. Moeheid zou je kunnen beschrijven als een gebrek aan energie. Het lukt niet goed meer om datgene te doen wat je zou willen of moeten doen. Je voelt je niet zo fit als anders. Bewegen, praten, denken, alles gaat moeilijker vanwege de uitputting. Je wilt eigenlijk het liefst slapen.

Ongeveer een kwart van de Nederlanders heeft last van moeheid, vrouwen vaker dan mannen. Jongeren zijn vaker moe dan 50-plussers, en ook ouders met kleine kinderen zijn vaak bekaf.

Wanneer je moe bent, bijvoorbeeld na een feestje of na een nachtdienst, gaat dat meestal na 1 of 2 nachten goed en lang genoeg slapen weer over.

Ben je  langdurig moe en gaat het je dagelijkse leven sterk beïnvloeden, dan is moeheid echt een probleem.  Wellicht dat regressietherapie een oplossing kan bieden. Neem gerust eens contact met mij op.

Ik hoor stemmen in mijn hoofd

Verhelpen stemmen in je hoofd met regressietherapie

Ik hoor stemmen in mijn hoofd.
Ik wil van de stemmen in mijn hoofd af.

 Als je stemmen in je hoofd hoort, dan ben je niet gek of overspannen! Maar neem het wel serieus! Een regressietherapeut neemt dat serieus!

Regressie kan hier blijvend hulp in bieden! We gaan de stemmen stuk voor stuk bij langs en aandacht geven. En uiteindelijk gaan we zorgen  dat ze vertrekken.

Deze stemmen kunnen lichamelijke klachten veroorzaken. Kunnen je verward maken.  Kunnen je moe of somber maken en zelfs depressief. In het ergste geval zetten ze je aan tot zelfmoord.

Het los maken van deze vreemde energieën, die de stemmen veroorzaken, kan je veel rust en nieuwe eigen energie opleveren! Je zult je weer lichter en meer jezelf voelen!

Ik ervaar gevolgen van pesten

Gevolgen van pesten verwerken met regressietherapie

‘Ik wil van de gevolgen van het pesten af.’

Nu dan sta je niet alleen.

Als je gepest bent geweest dan heb je veel emoties ervaren zoals verdriet, angst en onmacht. En ook veel lading opgeslagen, ook lading van anderen. Dit kan je in regressie weer terug geven, waardoor je je veel beter gaat voelen. Je hebt mogelijk veel besluiten genomen, die je nu waarschijnlijk in de weg zitten, door die in te zien kun je ze los laten.

Verdriet kun je in een sessie los laten. Je kunt zien wat het je gekost heeft maar ook (zonder dat je het misschien door hebt) wat het je opgeleverd heeft. Regressie doe je vooral zelf, de therapeut begeleid maar jij doet je inzichten op en laat het doorwerken. Regressie transformeert. Dat maakt je krachtig en onafhankelijk. 

Pesten is het gedrag waarbij iemand herhaald en gedurende langere tijd door anderen bejegend wordt op manieren die leiden tot fysieke verwonding en/of psychisch lijden. Dit kan variëren van woordgrapjes tot structureel geweld en afpersing. In extreme gevallen kan het leiden tot zelfdoding van het slachtoffer.

De bekendste vormen zijn pesten op school en pesten op de werkvloer. Maar ook daarbuiten kan pesten voorkomen, zoals op straat, binnen verenigingen, of tussen buurtbewoners. Pesten is structureel en brengt het slachtoffer tot wanhoop. Pesten is een universeel, niet cultuurgebonden verschijnsel. Pesten kan verbaal, fysiek of elektronisch van aard zijn. De laatste vorm heeft als cyberpesten sinds de intrede van het internet en bedrijfs- en schoolservers een hoge vlucht genomen.
(Bron; Wikipedia)

Ik heb last van seksuele problemen

Seksuele problemen verhelpen

Ik kan niet klaarkomen, ik krijg geen orgasme, wat is daar de oorzaak van?

Ik wordt niet opgewonden.
Ik wil van mijn impotentie af.
Ik ben frigide, wat kan ik daar aan doen?
Ik heb vreemde seksuele fantasieën waar is vanaf wil.

 Op vrijen en seks liggen veel verwachtingen en ladingen. En veel energie. Inprentingen uit je jeugd of al daarvoor kunnen enorme gevolgen hebben op jouw seksleven. Ook meningen en overtuigingen vanuit religie, van je ouders, grootouders of anderen uit je omgeving kun je (onbewust) met je meenemen.

 Bij het niet lukken van seks, of het gaat niet zoals je wilt, lopen de emoties al snel op. Je voelt je abnormaal, het voelt als falen, je wordt onzeker. Je voelt je gefrustreerd.  Verdraaide beelden uit de media en te weinig kennis van het eigen lichaam of die van het andere geslacht helpen vaak niet mee. Maar seksueel disfunctioneren ligt vaak dieper waardoor je zelf niet weet waar het vandaan komt. Met regressie kunnen we dit naar boven halen, veel los maken en transformeren.

 Seksuele problemen zijn bij uitstek geschikt voor regressie.

Ik heb last van tics of Gilles de la Tourette

Symptomen van tics of Gilles de la Tourette verminderen

In een regressiesessie kunnen we verschillende technieken inzetten om de reden te vinden van het ontstaan van tics. Wat veroorzaakt de dwang, waarom juist deze beweging of dit geluid en hoe kunnen we hier ontspanning in laten ontstaan. Mogelijk zijn er meerdere oorzaken, maar dat blijkt dan in de sessie. Symptomen van Gilles de la Tourette verminderen of verhelpen? Wellicht dat regressietherapie daar een rol bij kan spelen. Neem gerust eens contact met mij op.

Hoe uitten tics en Gilles de la Tourette zich?

Tics komen veel voor bij kinderen en jongeren. We spreken van een tic wanneer een jongere last heeft van een plotselinge, snelle, herhaalde, niet-ritmische en steeds terugkerende beweging of uiting van stemgeluid.

Men spreekt van een chronische tic-stoornis als de jongere langer dan één jaar last heeft van plotseling, snelle, herhaalde, niet-ritmische en steeds terugkerende lichamelijke bewegingen (een chronische motorische tic-stoornis). Er is ook sprake van een tic als het kind zich ongecontroleerd uit met zijn stem (een chronische vocale tic-stoornis), bijvoorbeeld door onbeheerst te roepen of te schreeuwen. Motorische tics komen vaker voor dan vocale tics.

Voorbeelden van motorische tics zijn:

  • Oogknipperen
  • Trekkingen met de neus
  • Bewegen van gezichtsspieren
  • Schoudertrekkingen
  • Aanraken of recht leggen van voorwerpen
  • Roepen van woorden of hele zinnen
  • Maken van gebaren
  • Voorbeelden van vocale tics zijn:
  • Kuchen
  • Snuiven
  • Knorren

Bij een mengeling van motorische- en vocale tic-stoornissen is er sprake van het syndroom van Gilles de la Tourette (GTS).

 

Buikpijn, buikkrampen, buikloop of steken in buik

Buikpijn verhelpen met regressietherapie

Buikpijn, iedereen weet hoe vervelend dat kan zijn. Oorzaken kunnen zijn; darmen die van slag zijn, menstruatie, spanning voor b.v. een examen.  De oorzaak is dan snel vast te stellen. 

Echter komt buikpijn heel vaak voor zonder dat er een verklaring of (medische) oorzaak voor te vinden is. Onverklaarbare buikpijn. Of liever; onverklaarde buikpijn. In regressie wordt vaak toch de oorzaak gevonden waardoor de pijn verklaard wordt. De gevonden oorzaken in sessies zijn heel divers, heel persoonlijk, ieder mens is blijkbaar echt uniek.

Ik heb angst om geliefden te verliezen. Hoe ga ik hiermee om?

Angst om geliefden te verliezen

Wie heeft dat niet?

Maar als die angst zodanig is dat het je belemmerd en mogelijk zelfs je contact met je geliefden bemoeilijkt gun jezelf dan, om daar wat aan te gaan doen. 

De kans is groot dat je ooit iets of iemand bent kwijt geraakt dat of die je erg dierbaar was. Mogelijk kun je je een dergelijke situatie herinneren, maar misschien ook niet. Het kan zijn dat je als klein kind je knuffel of een dier bent kwijt geraakt. Of dat je plotsklaps tijdens het winkelen je moeder kwijt was.

 

Kleine of grote momenten van verlies kunnen lang blijven opspelen. En soms zelfs nog groter worden dan de oorspronkelijke situatie eigenlijk was. Door daar met de ogen van nu naar te kijken zet je zaken weer in het juiste perspectief. 

Ik heb last van hoofdpijn of migraine, hoe kom ik ervan af?

Hoofdpijn verhelpen en migraine verhelpen met regressietherapie

Iedereen heeft wel eens last van hoofdpijn, omdat je te lang hebt zitten studeren, te weinig water of te veel alcohol hebt gedronken of omdat je dag veel te vol was met afspraken en activiteiten. Maar als je structureel last van hoofdpijn hebt of juist in specifieke situaties en de hoofdpijn belemmert je in je doen en laten, in je functioneren, dan is het zinvol om dit nader te belichten en uit te zoeken hoe dit ontstaan is. 

Wat is hoofdpijn?

Hoofdpijn is een zeer veel voorkomende klacht die heel veel verschillende oorzaken kan hebben. Twintig procent van alle Nederlanders heeft minstens één keer in de week hoofdpijn. 2,5 miljoen mensen in Nederland hebben migraine. Er zijn verschillende typen pijn. Kloppende, stekende, bonkende, of zeurende  hoofdpijn. Het type pijn en de intensiteit ervan varieert per soort hoofdpijn. Drie veel voorkomende soorten hoofdpijn zijn: spanningshoofdpijn, migraine en clusterhoofdpijn

Wat is migraine?

Migraine is een heftige bonzende hoofdpijn. De hoofdpijn zit meestal aan een kant van je hoofd en kan grofweg 4 tot 72 uur duren. Bij een migraine aanval kan je misselijk zijn en moet je soms overgeven. Ook kun je vaak niet goed tegen licht en geluid. Door de heftigheid van de klachten is het vaak niet goed mogelijk om goed te functioneren op school of op het werk.

Onverklaarbare klachten SOLK

Onverklaarde klachten SOLK

Je huisarts heeft je onderzocht en er is geen lichamelijke oorzaak voor je klachten te vinden. Geen ziekte, beschadiging of andere aandoening die de klachten kan verklaren. De huisarts noemt die klachten SOLK; Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten. (Somatisch betekent ‘lichamelijk’). Vroeger werd dit ‘lichamelijk onbegrepen klachten’, ‘functionele klachten’, ‘psychosomatische klachten’ of ‘somatoforme klachten’ genoemd. Maar toch zijn het lichamelijke klachten die veel last kunnen geven.  

Welke onverklaarde lichamelijke klachten (SOLK) komen veel voor? 

ernstige vermoeidheid

maagklachten, zoals misselijkheid

buikpijn of buikkrampen

darmklachten

(lage) rugpijn en andere spier- en/of gewrichtspijnen

hoofdpijn of nekpijn

hartkloppingen, benauwdheid of pijn op de borst

pijn na een aandoening of blessure 

Onverklaarde klachten zijn vervelend vanwege de klacht zelf maar het maakt ook onzeker. En je omgeving kan ook nogal eens twijfelachtig reageren. 

Neem je klacht serieus! Dat doe ik ook! In Regressie kunnen we de oorzaak opsporen en aanpakken!

 

Het is een onverklaarde klacht, maar niet onverklaarbaar!

Fobieën

Fobieën

De definitie voor fobie is; het hebben van een hevige, onredelijke angst voor een bepaald object of een bepaalde situatie. 

Onredelijk wil niet zeggen dat je je aanstelt of overdrijft. Je ervaart dit echt zo. Vaak ben je, je er zelf ook van bewust dat de bedreiging van de situatie of het object niet in verhouding staat tot jou gevoelens van angst. 

Je hebt de neiging om de situaties of objecten waar je bang voor bent te gaan vermijden. Dat is begrijpelijk maar het vermijdingsgedrag houdt de angst alleen maar in stand.

Je hebt een overmatige angst ontwikkelt voor specifieke zaken of situaties. Vaak om onduidelijke redenen. Of misschien ken je de reden wel. In beide gevallen kunnen we met regressie naar die reden kijken, eventueel herbeleven en doorwerken. Met als doel de angst te verbeteren of te laten verdwijnen.

Fobieën zijn onder te verdelen in:

  • – Agorafobie
  • – Sociale fobie
  • – Specifieke fobie (enkelvoudige fobie)

Maar kent vele varianten. Informeer of regressie geschikt is om toe te passen op jou gevoelens van angst. 

Onzekerheid

Onzekerheid

Onzeker; iedereen is wel eens onzeker. Maar zit je onzekerheid je in de weg waardoor je bijvoorbeeld moeilijk contacten legt en niet aan nieuwe dingen durft te beginnen. Dan kunnen we met Regressie heel mooi onderzoeken waardoor de onzekerheid is ontstaan. Door de oorzaak of oorzaken door te werken ga je je zekerder voelen.

Benieuwd of regressietherapie iets voor jou is?

Neem dan gerust contact met mij op. Dan spreken we dit samen door.